Lateral Slit FUE

FUE Tekniğininin açılımı Foliküler Ünite Ekstraksiyonu Tekniğidir. Donör bölgesinden manuel punch ya da micromotor ile alınan saç folikülleri özel bir solüsyon içine yaşamsal fonsksiyonları korunarak bekletilirken ikinci aşama olarak saç ekimi istenilen bölgeye lateral slit yardımıyla küçük kanallar açılır. Bu sebeple bu tekniğe Lateral Slit tekniği de denir. Bu tekniği 3 aşamaya ayıracak olursak en önemli kısmı yani ikinci kısmı kanal açma işlemidir. Yeni kanalların, yeni ekilen saç köklerinin deri altındaki damar ağından beslenebileceği derinlikte açılması gerekir. Kanal açma işlemini bu kadar önemli kılan bir başka detay ise açılan kanalın doğru yöne doğru açılmış olmasıdır. Doğru yöne açılmamış kanallarda ters yöne büyüyen saçlar için tek çözüm tekrar o köklerin ekilen yerden alınmasıdır. Profesyonel olmayan yerlerde profesyonel olmayan ekiplerce yapılan saç ekimlerinde bu şekilde estetik olmayan hatalar görülebilmektedir. Bu teknikteki son aşama ise solüsyon içerisinde bekletilen foliküllerin açılan bu kanallara doğru derinlikte yerleştirilmesidir.
Lateral Slit FUE dünya üzerinde en çok tercih edilen ve uygulan saç ekim yöntemidir. Çok kişide denemiştir sonuçları mutlaka hastayı memnun eder. Dikiş gerektirmez ve lokal anestezi altında yapıldığı için hasta ağrı duymaz.

FUE dünya üzerinde en çok tercih edilen ve uygulan saç ekim yöntemidir. Çok kişide denemiştir sonuçları mutlaka hastayı memnun eder. Dikiş gerektirmez ve lokal anestezi altında yapıldığı için hasta ağrı duymaz.

Safir FUE Tekniği

Temelde bu teknik FUE Tekniği ile birebir aynıdır ve aynı aşamalardan oluşur. Bu tekniğin özelliği hastaya kanal açılırken slit yerine safir uçlu bıçak kullanılmasıdır. Bunun şu gibi faydaları vardır;

Ucu Lateral slit gibi dikdörtgen değildir kanalı silindir şeklinde açar bu daha fazla kök ekilmesine olanak sağlar.

Safir uçlu bıçakla açılan kanallar daha çabuk iyileşir ve hiç iz kalmaz.

Daha az doku hasarı riski vardır.

Safir (FUE) Tekniği Nedir?

 

DHI Tekniği

Bu teknik iki aşamalı bir tekniktir. İlk aşama FUE ve Safir FUE Teknikleriyle aynıdır. İkinci aşamada ise en az 3 kişi çalışmayı gerektirecek bir işlem olan küçük kalemlere alınan köklerin konulması ve kelliğin görüldüğü bölgeye bu kalemlerin basılmasıdır. Bu işlemi profesyonel bir ekibin hızlı yapması gerekir. Bu teknikte kanal açma yoktur. Bu teknikte kişinin saçını traş etme zorunluluğu yoktur. Sadece donör alanı için ensede ufak bir kısım traş edilir. Tek seferde ekilebilecek kök sayısı sınırlıdır. Bu sebeple saç dökülmesi ilerlemiş hastalarda 2 seans şeklinde uygulanabilir. İyileşme FUE ve Safir FUE Tekniğine göre çok daha hızlıdır. Hiç iz kalmaz bu teknik daha küçük bir alan daha fazla kök ekilebilmesine olanak tanır. Bu tekniğe Pen tekniği ya da Choi tekniği denir.

DHI Tekniği Nedir

2 D F Tekniği

Bu teknikte FUE Tekniği ya da DHI Tekniği ile saç ektirmek isteyen ancak az çok fazla greft ekilmesine ihtiyaç duyulan ileri seviye kelliklerde tek gelişte iki gün üste olacak şekilde maximum grefte ulaşmak hedeflenir. Bir saç ekim tekniği olmaktan çok maximum graft ekebilmek için duyulan sürenin iki güne bölünmesiyle daha fazla canlı kökün transplantasyonu sağlanır. Bunun için hastanın en az üç günü İstanbul’da geçirmesini bekleriz. Bu ekim için en önemli faktör donör alanının yeterli olmasıdır. Ancak yeterli donörü olan hastalarda bu teknik kullanılabilir.

Sedasyonlu Saç Ekimi

Bütün saç ekimi tekniklerinde hasta lokal anestezi ile uyuşturulurken sedasyonlu saç ekiminde sedasyon verilerek saç ekilir. Bu hasta için 8 saati bulabilen saç ekimi süresini stressiz ve kaygı düzeyi düşük geçirmeye yardımcı olur. Hasta hiçbir ağı hissetmezken genel anestezi gibi tam bir uyku halinde de değildir. Sedasyon hastanın daha sakin bir şekilde ağrısız bir saç ekimi süreci yaşamasını sağlar. Bu işlemin uzman bir anestezi hekimi tarafından tam teşekküllü bir hastanede uygulanması gerekir.

Diğer Hizmetlerimizi Keşfedin

Scroll to Top
Gönder
WhatsApp Destek Hattı
Oclinic WhatsApp Destek
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?